Прњавор: Дочекана група од 36 дјеце са Косова и Метохије

Срна
Прњавор: Дочекана група од 36 дјеце са Косова и Метохије

ПРЊАВОР - У Центру за културу у Прњавору вечерас је приређен дочек за 36 дјеце и петоро наставника са Косова и Метохије, који ће у наредних седам дана бити смјештени код породица на подручју те општине.

Дочеку је у име општине Прњавор присуствовао вршилац дужности начелника Одјељења за локални и економски развој и друштвене дјелатности Љубиша Шикарац, који је напоменуо да је Прњавор ове године домаћин малишанима из општина Исток, Србица и Витина.


“Сутра ће присуствовати фудбалској утакмици ветерана београдске 'Црвене звезде' и прњаворског 'Љубића', а наредне седмице угостиће их и поједини привредници из Прњавора који су изразили жељу да им уљепшају боравак у Републици Српској”, навео је Шикарац.

Он је у име локалне заједнице захвалио родитељима који су се одазвали у великом броју и прихватили дјецу са Косова и Метохије.

Предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов рекао је да је 400 дјеце која су допутовала у Републику Српску стуб опстанка српског народа на Косову и Метохији.

“Српске породице са Косова и Метохије послале су нама највредније што имају, своју дјецу, а ми их сигурно нећемо разочарати”, истакао је Арлов.

Он је захвалио свим општинама које су подржале пројекат и додао да су ове године први пут малишане са Косова и Метохије угостиле општине Милићи, Пелагићево и Језеро, а за идућу годину своје учешће у пројекту најавили су српска заједница Мостар и општина Сребреница.

Десетогодишња Марија Прерадовић угостила је вечерас своју вршњакињу Христину.

“Дружићемо се, играти, шетати, мислим да ће нам бити прелијепо ових седам дана”, истакла је она.

Данијела Митрић рекла је је да се пријавила да у свој дом прими дјевојчицу Богдану водећи се претпоставком да Срби на Косову и Метохији тешко живе и уз жељу да јој кратки боравак у Републици Српској буде испуњен пријатним моментима, али и да се у своју породицу врати са много лијепих успомена.

Десетогодишња Сандра Томашевић из Сувог Грла први пут је у Прњавору и Републици Српској.

Она је рекла да је одушевљена срдачним пријемом и својим домаћинима, као и да очекује лијепо дружење са вршњацима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана