Prnjavor: Dočekana grupa od 36 djece sa Kosova i Metohije

Srna
Prnjavor: Dočekana grupa od 36 djece sa Kosova i Metohije

PRNjAVOR - U Centru za kulturu u Prnjavoru večeras je priređen doček za 36 djece i petoro nastavnika sa Kosova i Metohije, koji će u narednih sedam dana biti smješteni kod porodica na području te opštine.

Dočeku je u ime opštine Prnjavor prisustvovao vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za lokalni i ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Ljubiša Šikarac, koji je napomenuo da je Prnjavor ove godine domaćin mališanima iz opština Istok, Srbica i Vitina.


“Sutra će prisustvovati fudbalskoj utakmici veterana beogradske 'Crvene zvezde' i prnjavorskog 'Ljubića', a naredne sedmice ugostiće ih i pojedini privrednici iz Prnjavora koji su izrazili želju da im uljepšaju boravak u Republici Srpskoj”, naveo je Šikarac.

On je u ime lokalne zajednice zahvalio roditeljima koji su se odazvali u velikom broju i prihvatili djecu sa Kosova i Metohije.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je da je 400 djece koja su doputovala u Republiku Srpsku stub opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Srpske porodice sa Kosova i Metohije poslale su nama najvrednije što imaju, svoju djecu, a mi ih sigurno nećemo razočarati”, istakao je Arlov.

On je zahvalio svim opštinama koje su podržale projekat i dodao da su ove godine prvi put mališane sa Kosova i Metohije ugostile opštine Milići, Pelagićevo i Jezero, a za iduću godinu svoje učešće u projektu najavili su srpska zajednica Mostar i opština Srebrenica.

Desetogodišnja Marija Preradović ugostila je večeras svoju vršnjakinju Hristinu.

“Družićemo se, igrati, šetati, mislim da će nam biti prelijepo ovih sedam dana”, istakla je ona.

Danijela Mitrić rekla je je da se prijavila da u svoj dom primi djevojčicu Bogdanu vodeći se pretpostavkom da Srbi na Kosovu i Metohiji teško žive i uz želju da joj kratki boravak u Republici Srpskoj bude ispunjen prijatnim momentima, ali i da se u svoju porodicu vrati sa mnogo lijepih uspomena.

Desetogodišnja Sandra Tomašević iz Suvog Grla prvi put je u Prnjavoru i Republici Srpskoj.

Ona je rekla da je oduševljena srdačnim prijemom i svojim domaćinima, kao i da očekuje lijepo druženje sa vršnjacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana