Повећан број пожара на подручју Костајнице, неопходно улагати у опрему

Срна
Foto: Илустрација

КОСТАЈНИЦА- Добровољно ватрогасно друштво /ДВД/ Костајница имало је повећан број интервенција на гашењу пожара у првом дијелу године и до половине јула било је 28 интервенција, рекао је Срни командир овог друштва Синиша Глушица и истакао је неопходно улагати у опрему.

"То је значајно повећање у односу на претходне године, а највише посла смо имали у марту када смо гасили пожаре у шумама, шикарама и ниском растињу у селима Календери, Гумњани, Зовик и Побрђани", рекао је Глушица.

Он је нагласио да је неопходно улагати у развој ватрогаства и опрему како би се спријечили велики пожари који су све чешћи због глобалног затопљења.

"Да би ДВД Костајница боље функционисало потребно је набавити возило за гашење пожара са пратећом опремом по европским стандардима. За ово возило урадили смо пројекат који смо предали Цивилној заштити Републике Српске на разматрање", рекао је Глушица.

Према његовим ријечима, неопходно је и спроводити превентивне мјере у очувању шума и пољопривредних добара, као и мјере у предузећима гдје постоји већа вјероватноћа за избијање пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана