Povećan broj požara na području Kostajnice, neophodno ulagati u opremu

Srna
Foto: Ilustracija

KOSTAJNICA- Dobrovoljno vatrogasno društvo /DVD/ Kostajnica imalo je povećan broj intervencija na gašenju požara u prvom dijelu godine i do polovine jula bilo je 28 intervencija, rekao je Srni komandir ovog društva Siniša Glušica i istakao je neophodno ulagati u opremu.

"To je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine, a najviše posla smo imali u martu kada smo gasili požare u šumama, šikarama i niskom rastinju u selima Kalenderi, Gumnjani, Zovik i Pobrđani", rekao je Glušica.

On je naglasio da je neophodno ulagati u razvoj vatrogastva i opremu kako bi se spriječili veliki požari koji su sve češći zbog globalnog zatopljenja.

"Da bi DVD Kostajnica bolje funkcionisalo potrebno je nabaviti vozilo za gašenje požara sa pratećom opremom po evropskim standardima. Za ovo vozilo uradili smo projekat koji smo predali Civilnoj zaštiti Republike Srpske na razmatranje", rekao je Glušica.

Prema njegovim riječima, neophodno je i sprovoditi preventivne mjere u očuvanju šuma i poljoprivrednih dobara, kao i mjere u preduzećima gdje postoji veća vjerovatnoća za izbijanje požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana