Почела градња првог универзитетског кампуса у Брчком

Срна
Foto: Срна

БРЧКО- У Брчко дистрикту данас је озваничен почетак градње кампуса Европског универзитета гдје ће бити смјештени универзитетска зграда и три објекта са 300 стамбених јединица за студенте и професоре.

Оснивач Европског универзитета Брчко дистрикта академик Недељко Станковић рекао је новинарима да ће универзитетска зграда, површине 28.000 метара квадратних, бити завршена за 120 дана, док ће градња објеката са стамбеним јединицама почети сљедеће године.

Он је истакао да је новац за градњу кампуса обезбијеђен из властитих средстава универзитета.

Станковић је напоменуо да овај универзитет има око 2.000 студената и да би сљедеће године на његовим факултетима требало да студира још 600 студената из Индије и 150 из Италије.

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да је ово први универзитетски кампус у Брчком и да би његова изградња требало да буде почетак градње квалитетног високошколског образовног процеса на простору дистрикта.

"Образовни процес не чине само зграде. Надам се да ћемо заједно са менаџментом Европског универзитета и других факултета који дјелују на простору дистрикта градити далеко квалитетнији образовни процес из којег ће произаћи квалитетни кадрови који ће моћи да одговоре свим изазовима и допринесу развоју ове локалне заједнице и шире", рекао је Милић новинарима.

Замјеник градоначелника Брчког Анто Домић рекао је да је ово добар пут ка креирању нових знања која ће касније произвести конкретне развојне пројекте како у дистрикту тако и у цијелој БиХ.

Камен темељац за изградњу кампуса Европског универзитета положили су заједно предсједник Скупштине Брчко Синиша Милић и замјеник градоначелника Анто Домић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана