Počela gradnja prvog univerzitetskog kampusa u Brčkom

Srna
Foto: Srna

BRČKO- U Brčko distriktu danas je ozvaničen početak gradnje kampusa Evropskog univerziteta gdje će biti smješteni univerzitetska zgrada i tri objekta sa 300 stambenih jedinica za studente i profesore.

Osnivač Evropskog univerziteta Brčko distrikta akademik Nedeljko Stanković rekao je novinarima da će univerzitetska zgrada, površine 28.000 metara kvadratnih, biti završena za 120 dana, dok će gradnja objekata sa stambenim jedinicama početi sljedeće godine.

On je istakao da je novac za gradnju kampusa obezbijeđen iz vlastitih sredstava univerziteta.

Stanković je napomenuo da ovaj univerzitet ima oko 2.000 studenata i da bi sljedeće godine na njegovim fakultetima trebalo da studira još 600 studenata iz Indije i 150 iz Italije.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da je ovo prvi univerzitetski kampus u Brčkom i da bi njegova izgradnja trebalo da bude početak gradnje kvalitetnog visokoškolskog obrazovnog procesa na prostoru distrikta.

"Obrazovni proces ne čine samo zgrade. Nadam se da ćemo zajedno sa menadžmentom Evropskog univerziteta i drugih fakulteta koji djeluju na prostoru distrikta graditi daleko kvalitetniji obrazovni proces iz kojeg će proizaći kvalitetni kadrovi koji će moći da odgovore svim izazovima i doprinesu razvoju ove lokalne zajednice i šire", rekao je Milić novinarima.

Zamjenik gradonačelnika Brčkog Anto Domić rekao je da je ovo dobar put ka kreiranju novih znanja koja će kasnije proizvesti konkretne razvojne projekte kako u distriktu tako i u cijeloj BiH.

Kamen temeljac za izgradnju kampusa Evropskog univerziteta položili su zajedno predsjednik Skupštine Brčko Siniša Milić i zamjenik gradonačelnika Anto Domić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana