Одржана кулинарска радионица за дјецу са посебним потребама У Шамцу

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- У Шамцу је за дјецу из локалног Удружења грађана за помоћ лицима са посебним потребама "Дјеца сунца" одржана кулинарска радионица под називом "Пица мајстори", којој су присуствовали гости-хуманисти.

Предсједник овог шамачког удржења Тања Нинковић изјавила је Срни да је радионица одржана данас у Дневном центру који се налази у оквиру Центра за социјални рад.

"Искористили смо прилику да посјету наших донатора - Радмиле Тодоровић Карић из Шамца, која живи у Холандији и Александра Јовановића претворимо у једну лијепу кулинарску радионицу, прављења омиљеног јела којег сви воле, а то је пица", додала је она.

Она је подсјетила да Радмила Тодоровић редовно донира пелене и непропусне подлоге за дјецу, слаткише, а Александар Јовановић - солиста ансамбла "Коло" из Београда организовао је недавно фестивал под називом "Заједно" у Шамцу и комплетан приход је био усмјерен овом удружењу.

Нинковићева је истакла да су се данас много потрудили у кулинарској радионици у којој је 18 дјеце учествовало у спремању пице - од израде тијеста, кухања домаћег соса од парадајза...

"Вриједне рукице су неуморно радиле, а из нашег удружења ширио се неодољив мирис овог италијанског специјалитета, у чијој дегустацији смо на крају сви уживали", навела је Нинковићева и додала да им је гошћа Јока Дамјановић из Шамца донирала корпу слаткиша.

Она је захвалила гостима донаторима за искрено пријатељство и лијеп осјећај да увијек могу рачунати на њих да ће им пружити помоћ кад затреба.

Нинковићева је напоменула да послије 20. августа планирају излет са дјецом на "Панонику" комплекс три слана језера у Тузли, гдје ће ићи око 30 дјеце и родитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана