Održana kulinarska radionica za djecu sa posebnim potrebama U Šamcu

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- U Šamcu je za djecu iz lokalnog Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama "Djeca sunca" održana kulinarska radionica pod nazivom "Pica majstori", kojoj su prisustvovali gosti-humanisti.

Predsjednik ovog šamačkog udrženja Tanja Ninković izjavila je Srni da je radionica održana danas u Dnevnom centru koji se nalazi u okviru Centra za socijalni rad.

"Iskoristili smo priliku da posjetu naših donatora - Radmile Todorović Karić iz Šamca, koja živi u Holandiji i Aleksandra Jovanovića pretvorimo u jednu lijepu kulinarsku radionicu, pravljenja omiljenog jela kojeg svi vole, a to je pica", dodala je ona.

Ona je podsjetila da Radmila Todorović redovno donira pelene i nepropusne podloge za djecu, slatkiše, a Aleksandar Jovanović - solista ansambla "Kolo" iz Beograda organizovao je nedavno festival pod nazivom "Zajedno" u Šamcu i kompletan prihod je bio usmjeren ovom udruženju.

Ninkovićeva je istakla da su se danas mnogo potrudili u kulinarskoj radionici u kojoj je 18 djece učestvovalo u spremanju pice - od izrade tijesta, kuhanja domaćeg sosa od paradajza...

"Vrijedne rukice su neumorno radile, a iz našeg udruženja širio se neodoljiv miris ovog italijanskog specijaliteta, u čijoj degustaciji smo na kraju svi uživali", navela je Ninkovićeva i dodala da im je gošća Joka Damjanović iz Šamca donirala korpu slatkiša.

Ona je zahvalila gostima donatorima za iskreno prijateljstvo i lijep osjećaj da uvijek mogu računati na njih da će im pružiti pomoć kad zatreba.

Ninkovićeva je napomenula da poslije 20. avgusta planiraju izlet sa djecom na "Panoniku" kompleks tri slana jezera u Tuzli, gdje će ići oko 30 djece i roditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana