Кулинарске тајне будуће правнице Дајане Радић из Српца хит на “Инстаграму”

Дејан Јовичић
Кулинарске тајне будуће правнице Дајане Радић из Српца хит на “Инстаграму”

СРБАЦ - Уклопити исхрану са свакодневним обавезама прави је изазов у данашњем времену у којем је стрес постао саставни дио живота, а рјешење за то пронашла је апсолвенткиња Правног факултета у Бањалуци Дајана Радић (27) из Српца која већ неколико година успјешно води “Инстаграм” профил “Слатко.слане.делиције”.

Њене рецепте свакодневно прати око 22.800 пратилаца, а међу њима нису само студенти којима је понудила спас за брзу припрему јела, већ и домаћице, радници и пензионери који су захваљујући њој обогатили своје кулинарско знање, па чак и фуд блогери са великим бројем пратилаца који јој дају подршку.

Таленат за кување је открила тек у студентским данима, али је за кратко вријеме успјела савладати мале тајне домаће кухиње.

- Као мала нисам пуно времена проводила у кухињи. Заправо сам са кувањем активно почела када сам кренула на факултет, јер сам морала. Тек временом се то претворило у љубав, а таленат сам наслиједила од маме у чијим јелима нема грешке - каже Дајана.

На наговор пријатеља отворила је “Инстаграм” профил без икаквих очекивања, али је остала изненађена позитивним реакцијама пратилаца, чији број је вртоглаво растао.

- Једноставно сам имала жељу да дијелим рецепте и фотографије и када сам за прве двије године достигла број од 10.000 пратилаца, одлучила сам да се представим и да људи знају ко стоји иза профила. Убрзо након тога је дошло још 10.000 и њихов број се стално повећава - каже Дајана.

Занимљиво је да у стану у којем живи у Бањалуци нема кухињу, већ само шпорет, што јој знатно отежава припрему и снимање, јер све ради сама.

- Највише волим спремати посластице, јер ту могу испољити своју креативност онако како ја желим. Већина рецепата су брзе припреме, посебно слана јела, јер и сама немам пуно времена за кување поред вођења профила, факултета и посла. Намирнице које користим су доступне већини грађана, то је оно што претежно сви користе свакодневно - каже Дајана.

Њене кулинарске мајсторије не прате само истински гурмани већ и они које је мотивисала да први пут обуку прегачу и узму куварску палицу у руке.

- Поред рецепата, објављујем разне савјете и трикове који знатно олакшавају кување, нарочито почетницима. Често ми шаљу фотографије испробаних рецепата, што ме радује, јер тако знам да ми људи вјерују и да стварно користе оно што објављујем. Постављам и анкете шта највише воле на мом профилу и увијек побиједе слатки рецепти - каже Дајана.

На профилу се могу наћи савјети за припрему добро познатих специјалитета попут сарме, али и нешто иновативно и модерно. Оно на шта је изузетно поносна су “макароне ал денте” чији рецепт је прегледало 1.340.000 људи.

- Искуство и рутину још стичем и свакодневно научим нешто ново. И мени се деси да нешто ме испадне онако како сам хтјела, али већ други пут буде боље. Што се тиче едукације, интернет је на првом мјесту, али користим и разну литературу - каже Дајана.

Популарни рецепти

Међу њеним најпопуларнијим објавама на “Инстаграму” су и орео куглице са око 518.000 прегледа, брзи колач са вишњама 256.000, лава колач 205.000 и кикирики штангле 200.000 прегледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана