Рафинерија уља Модрича прославила 70 година постојања

Срна
Рафинерија уља Модрича прославила 70 година постојања

МОДРИЧА - Директор Рафинерије уља Модрича Владимир Онишченко изјавио је данас да је поносан на традицију овог привредног субјекта дугу 70 година и квалитет производа којег се ова рафинерија придржавала.

"Имамо велики асортиман уља и других производа и то је наш понос. Наше основно богатство су људи који су Рафинерију, кроз неколико генерација, од мале фирме довели до велике производње", рекао је Онишченко у Модричи поводом обиљежавања 70 година Рафинерије.

Он је навео да је прослава прилика да се гости упознају о томе како се Рафинерија обновила.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је Рафинерија уља Модрича симбол енергетске индустрије Српске и носилац развоја општине Модрича.

"Посљедњих неколико година Рафинерија уља Модрича достигла је посебан ниво технолошког унапређења. Тренутно се у 23 земље свијета налазе производи ове рафинерије која има препознатљив бренд", рекао је Ђокић поводом 70 година рада Рафинерије.

Ђокић је рекао да Влада Републике Српске жели и даље да буде поуздан партнер и снажна подршка Рафинерији уља Модрича, као и читавој групацији "Нестро".

Он је пожелио да Рафинерија уља Модрича оствари своје пословне планове, наводећи да је један од пословних планова ширење на друге области енергетике, изградња нових енергетских објеката у Модричи и развој базне производње и прераде уља.

Руска државна компанија "Зарубежњефт" од 2007. године успјешно послује у Републици Српској развијајући Рафинерију нафте Брод, Рафинерију уља Модрича, мрежу бензинских станица "Нестро петрол", те привредно друштво "Оптима група" Бањалука.

У предузећима у оквиру групације запослено је више од хиљаду радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана