m:tel надмашио Дојче Телеком по приносу од дивиденде

M:tel
m:tel надмашио Дојче Телеком по приносу од дивиденде

Према оцјени независних аналитичара који прате кретања у телекомуникационој индустрији, принос од дивиденде за акционаре m:tel-а значајно је изнад просјечног приноса Дојче телекома у посљедњих шест година.

„На дан када је m:tel објавио информацију да ће  из нето добити за 2023. годину бити исплаћено 0,067 КМ по акцији, цијена акције је  била 1,38 КМ, што даје принос од  дивиденде од 4,85%. Поређења ради, у посљедњих шест година просјечан принос од дивиденде Дојче Телекома био је 3,67%", наводи се у анализи Удружења економиста „Банкарство-Интелиџенс-Финансије-Економија".

Акције m:tel-а данас ће се моћи купити по цијени од 1,25 КМ из чега се добије принос од дивиденде у износу од 5,36%. Економисти појашњавају да без обзира која се цијена узима за израчунавање приноса од дивиденде, сасвим је јасно да је m:tel у овом сегменту надмашио Дојче Телеком и да представља сигурну инвестицију за будућа улагања.

m:tel је 2023. годину завршио са рекордним пословним резултатима и оствареном добити од 332,39 милиона конвертибилних марака, а раст компаније настављен је и у првом кварталу 2024. године са добити већом са 16,92%.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана