Икеа тражи раднике за виртуелну продавницу

GS
Foto: Facebook

Икеа је објавила да запошљава 10 радника за своју виртуелну продавницу на платформи Roblox у Великој Британији и Ирској.

Овај потез има циљ да младима прикаже потенцијалне каријерне прилике, али овога пута деца неће моћи да учествују јер кандидати морају имати више од 18 година да би се пријавили путем BloxzMedia.

"Код нас имате прилику да мијењате одијељења, развијате вјештине и напредујете", наводи се у огласу за посао. Оглас даље описује како запослени могу да приступе јединственом напредовању у каријери, а послови укључују помоћ купцима у изложбеном простору који бирају намјештај који могу купити online, па чак и служење виртуелних ћуфти у бистроу, преноси "Телеграф".

Процес пријаве није једноставан. Прије него што унесете уобичајене податке, морате попунити формулар и одговорити на питања попут: "Шта бисте урадили да нам понестане пикселских хот догова у бистроу?" и "Ако бисте били пикселски Икеа намјештај, који бисте били и зашто?"

Иако је уговор ограниченог трајања, што значи да нећете дуго радити у виртуелној Икеа продавници, посао је потпуно на даљину и нуди сатницу од 13.15 фунти / 14.80 евра, што је прилично добро за виртуелне послове. Међутим, упркос свим овим погодностима, постоји нешто дистопијски у томе што компаније покушавају да рекреирају наше животе у потпуно online окружењу.

Ово није први пут да нека корпорација користи Roblox за промоцију и продају. Прије неколико мјесеци, Walmart је почео да продаје стварне производе у својој online Roblox продавници. Иако је понуда била ограничена на три артикла које су купци могли да купе у Robloxu и добију их поштом, то је био мали увод у могућности које ова gaming платформа нуди, пише "ПЦ Гамер".

Позитивна страна овог огласа је што се кандидати морају бити старији од 18 година, чиме се избјегава проблематична пракса оглашавања према д‌јеци, која чине већину корисника Robloxa, преноси "б92".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана