ЕБРД, ЕУ: Зајам од пет милона евра за помоћ предузећима

Срна
ЕБРД, ЕУ: Зајам од пет милона евра за помоћ предузећима

САРАЈЕВО - Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и ЕУ обезбиједили су пет милиона евра зајма Шпаркасе банци за даље кредитирање предузећа ради повећања конкурентности и задовољења европских стандарда.

Средства ће предузећима обезбиједити континуирани приступ финансијама, помоћи у испуњавању високих производних стандарда и омогућити да у потпуности искористе могућности трговања на регионалном и европском тржишту, саопштено је из ЕБРД-а.

У саопштењу сее наводи да ће зајам подстаћи пословна улагања у модернију опрему и производне погоне, за које се очекује да ће постати катализатор зеленог опоравка у БиХ и ширем региону.

Директор ЕБРД-а Мануела Несл рекла је да су средства дио ширег програма ЕБРД-а и ЕУ за подршку малим и средњим предузећима широм западног Балкана, те да банка обезбјеђује зајмове предузећима преко партнерских финансијских институција, док их ЕУ допуњује подстицајима и техничком помоћи с циљем идентификовања и провјере најбоље доступне опреме и технологија.

“Непрекидно радимо с нашим институционалним и финансијским партнерима како бисмо подржали предузећа из приватног сектора у земљи”, рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана