Život kao film: Preživjela pljačku, zatvor i pipkanje Marlona Branda

Agencije
Život kao film: Preživjela pljačku, zatvor i pipkanje Marlona Branda

Čuvena italijanska glumica Sofija Loren napisala je autobiografiju "Moj život strasti", te otkrila vrlo zanimljive detalje iz svog života.

Lopovi joj uperili pištolj u glavu

Nekadašnja seks ikona otkrila je kako su joj pljačkaši dragulja davne 1970. godine u Njujorku upali u stan u sred bijela dana, dok je njen suprug Karlo Ponti bio na putu.

"Karlo je upravo otputovao u Italiju jer mu je otac umirao, a ja sam ostala s našim jedva dvogodišnjih sinom Cipijem. Odjednom su dva muškarca upala u stan i povikala ‘Ovo je pljačka’. Uhvatila me je panika jer je su sobi do bio moj sin, pa sam im dala sve što traže", opisala je osamdesetogodišnja diva.

Željeli su dragulje koje je pozajmila za svečano veče, a kada među njima nisu našli dijamantski prsten koji je nosila nekoliko dana ranije na televiziji, vredan 500.000 dolara, kaže da se proklela zbog taštine.

Nema većeg poniženja od zatvora

Glumica je takođe opisala kako je izgledalo kada je 1980. godine provela 30 dana u zatvoru zbog neplaćanja poreza. Glumica i dalje tvrdi da nije bila kriva, te da su je neosnovano optužili.

"Tih godina sam živjela u drugim zemljama, pa sam tamo plaćala porez. Morala sam u zatvor inače mi ne bi dopustili da se vratim u Italiju, bez čega nisam mogla. I danas kada čitam dnevnik iz zatvora osjećam se uplašeno i ranjivo. Nema većeg poniženja od onog kada vam oduzmu slobodu", napisala je.

Marlon Brando je nikakav zavodnik

Marlon Brando i Sofija Loren su po želji Čarlija Čaplina glumili zajedno u filmu "A Countess from Hong Kong". Ipak, buntovni Brando je već prvi dan napravio problem kada se nije pojavio na snimanju u dogovoreno vrijeme, što je Sofiji bilo neshvatljivo.

"Čarli je bio nervozan. Tek nakon sat vremena se pojavio Brando svjež i nasmijan. Čarli mu je rekao da ako planira svaki dan tako da kasni, bolje da se više ni ne pojavljuje. Brando se izduvao, poput balona. Iako više nije kasnio, primjetila sam da je on bio jedna nesrećna osoba", napisala je u svojoj autobiografiji.

Sofija je priznala da ju je jednom prije snimanja romantične scene Marlon uhvatio za zadnjicu.

"Poludela sam. Tek tada sam shvatila koliko je on mala osoba, potpuno drugačija od onog zavodnika kako su ga predstavljali", ispričala je.

Kod Odri Hepbern ostala gladna

Sofija je ispirčala zanimljivu anegdotu kada je davne 1957. godine sa suprugom Karlom otišla u posjeti Odri Hepbern u Švajcarsku. Kako kaže, osjećala se kao u bajci – kuća je bila potpuno bela, kao i Odrina odjevna kombinacija.

"Odri mi je rekla da se izolovala jer joj je bila potrebna samoća, kao i da bude okružena ljepotom. Kada smo sjeli da večeramo poslužili su nam lisku zelene salate uz malo sira i kompota od ribizle, a na tanjiru samo jedan tost. Kada smo završili sluge su sklonile tanjire, a Odri je ustala sa stola i uz osmjeh rekla da je previše pojela. To je značilo da je večera bila gotova", priča Sofija i dodaje da se iz pristojnosti složila sa njom, ali je čim je došla kući napravila sebi sendvič jer je ostala gladna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana