Švedski plejboj staje na ludi kamen

Agencije
Švedski plejboj staje na ludi kamen

Princ Karl Filip mogao bi lako biti Džejms Bond u svijetu evropskih prinčeva. Drugo dijete kralja Karla XVI Gustafa i kraljice Silvije od Švedske voli brze automobile i izgleda kao da je rođen da nosi lister odijelo. On se takođe priprema za bogato vjenčanje sa vjerenicom Sofijom Helkvist sljedećeg mjeseca.

Par se nedavno našao sa porodicom u Kraljevskoj kapeli u Stokholmu da bi pročitali zaruke, što predstavlja tradicionalnu izjavu namjera para da će se vjenčati. Njih dvoje su se sreli 2009. godine i potvrdili svoju vezu 2010. ali prije toga slobodni princ je bio poznat kao plejboj.

Kao i svaki zgodni princ, tako i Karl Filip najvjerovatnije neće naslijediti tron. Kada se čuju riječi nasljednik i zamjena onda je to uobičajeno za britanske prinčeve Vilijema i Henrija. Međutim, u Švedskoj to se odnosi na princezu Viktoriju i njenog mlađeg brata Karla Filipa.

Momačko slavlje u Grčkoj

Prošlog mjeseca ga je sestra "kidnapovala" radi zabave iznenađenja za neženje. Njegova buduća žena Sofija je tajno spakovala Filipove stvari i njegovi prijatelji su ga iznenadno odveli u Grčku gdje su proslavili posljednje momačke dane.  Da mu život nije baš med i mlijeko, govori i podatak da je godinama imao problem sa disleksijom, odnosno poremećajem učenja čitanja. On je priznao da mu je bilo potrebno dosta godina da prizna da je imao disleksiju.

Dizajn i automobili

Mladi princ je diplomirao grafički dizajn u Fosbergs školi u Stokholmu, a školovanje je nastavio na prestižnoj školi dizajna Roud Ajlend. Osvojio je nekoliko nagrada na takmičenjima za dizajn i bio je pripravnik u poznatom magazinu "National Geographic ". Takođe je napravio marketinški materijal za muzej Martas Vajnjard i kalendar za Fondaciju svjetsko djetinjstvo. Osim toga, Karl Filip obožava sportske automobile i ima licencu za sportskog vozača. Svoju strast dijeli sa ujakom princem Bertilom. Ipak njegov kraljevski status ga ne štiti od opasnosti koje se javljaju tokom trka. Tako je tokom Turing šampionata Švedske 9. maja imao sudar i sletio je sa puta zbog čega je morao da napusti trku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana