Srpski šminker kreirao trendove za reviju Toma Forda

Agencije
Srpski šminker kreirao trendove za reviju Toma Forda

Na nedavno održanoj reviji Tom Forda, jednog od najuticajnijih modnih dizajnera današnjice Dragan Vurdelja, ugledni profesionalni šminker sa prepoznatom internacionalnom karijerom je bio član odabranog tima koji je određivao make up trendove za predstojeću sezonu proljeće/ljeto 2015.

Prema ocjenama uglednog svjetskog magazina "Allure" ovi trendovi su odabrani za najseksepilnije na Londonskoj nedjelji mode i ove sezone uopšte u svjetu.

Među brojnim zvanicama iz svjetskog džet seta našla se i Karin Rojtfeld, muza Tom Forda i urednica mode magazina "Harper’s Bazaar" na globalnom nivou, koja je svoja zapažanja o novoj kolekciji i izuzetno atraktivnom stilu šminke podjelila sa Vurdeljom. Tim pod vođstvom Šarlot Tilburi, uticajne britanske šminkerke, kreirao je retro rock chick stil koji karakteriše tzv. Nude look look koža na kojoj se skoro ne koristi rumenilo sa akcentom na očima i maskarom u duplom sloju.

Dragan Vurdelja se za nepune dvije godine svog rada u britanskoj prestonici našao u samom svjetskom vrhu kada su profesionalni šminkeri u pitanju a u prilog tome, između ostalih, svjedoči saradnja sa modnom dizajnerkom Stelom MeKartni i modnom kućom Burberi.

Njegova profesionalna karijera započela je u Beogradu priznanjem Srpske asocijacije kozmetičara 1997. godine, a 2005. je proglašen za najboljeg profesionalnog šminkera u Srbiji. Ostvario je saradnju sa brojnim uglednim magazinima Sebiji kao i sa američkim magazinom „GQ", a učestvovao je u nizu kampanja za čuvene svjetske brendove u Parizu i Njujorku. Veliku pažnju posvećuje edukaciji novih talenata kroz svoju akademiju koju je osnovao prije pet godina u Srbiji. Nakon londonske nedjelje mode Vurdelja će održati seminare o predstojećim svjetskim šminkerskim trendovima ekskluzivno u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana