Принц Филип (97) повријеђеној жени: Жао ми је, било је јако сунце

Агенције
Принц Филип (97) повријеђеној жени: Жао ми је, било је јако сунце

Принц Филип, супруг британске краљице Елизабете Друге, извинио се данас жени која је недавно повређена у саобраћајној незгоди у којој је учествовао и он.

Принц Филип (97) рекао је тој жени, по имену Ема Ферведер, да дубоко жали што је она задобила повреде када се 17. јануара аутомобил који је возила сударио са “ленд ровером” за чијим је воланом био он, преноси АП.

У писму, које је објавио британски лист “Сандеј мирор”, Филип је рекао да га је заслијепило сунце када је изашао на главни пут у близини краљевске резиденције у Сандрингему на истоку Енглеске.

“Само могу да претпоставим да нисам видио аутомобил који ми је долазио у сусрет и веома ми је жао због посљедица”, написао је принц у писму.

Ема Ферведер задобила је том приликом прелом ручног зглоба, док је принц Филип остао неповријеђен, иако се његов аутомобил преврнуо. У аутомобилу жене била је и деветомјесечна беба која је прошла без повреда.

Послије ове саобраћајне незгоде, супруг британске краљице није оптужен ни за какав прекршај и наставио је да вози.

Чак је виђен за воланом свог новог “ленд ровера” свега два дана након тог инцидента, а нови модел “фрилендера”, у којем је принц виђен на мјесту возача, испоручен је у Сандрингем дан послије судара, пренио је Би-Би-Си.

Саобраћајна незгода у којој је принц Филип учествовао подстакла је на друштвеним мрежама расправу о томе да ли би старије особе требало да возе.

У складу с актуелним британским законом, возачи старији од 70 година морају да се подвргну систематском прегледу како би продужили возачку дозволу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана