Моника Левински жели да научи људе интернет култури

Агенције
Моника Левински жели да научи људе интернет култури

Њујорк - Моника Левински, жена која се налазила у центру секс скандала са тадашњим предсједником Сједињених Америчких Држава Билом Клинтоном, рекла је да жели да да сврху својој прошлости и да је искористи као кампању против "токсичне интернет културе".

Токсична интернет култура, сматра она, неумољиво "развлачи" људе по медијима.

Себе је описала као прву особу чија је репутација потпуно уништена глобално, управо захваљујући интернету.

У најновијем интервјуу, Левински је открила детаље своје афере с Билом Клинтоном. Она је рекла да се заљубила у тадашњег америчког предсједника и да је доживјела много боли након што је постала предмет глобалног понижења.

"У свог сам се шефа заљубила као двадесетогодишњакиња. Међутим, мој шеф је био предсједник Сједињених Америчких Држава. Године 1995. смо започели везу која је, с прекидима и поновним мирењима, трајала око двије године. У том периоду, то је било моје све. И било је прелијепо. Онај грозни дио је то што је та веза постала јавна. Са осветом", рекла је Левински "Форбсу".

Левонски је била приправница у Бијелој кући, а њена афера с најмоћнијим човјеком у Америци почела кад је имала 25 година. Ускоро је постала "вирални феномен".

"Гледајући у екран компјутера проводила сам дане вичући: Не могу да вјерујем да су то написали! То су тако извадили из контекста! Жељела сам да умрем", рекла је Левински.

Она је одлучила да се посвети мијењању интернет културе која "уништава и понижава људе".

Била је инспирисана причом о Тајлеру Клементију, геј студенту који се 2010. убио након што га је његов цимер тајно снимао с мушкарцем, а потом тај снимак објавио на интернету.

Левински је рекла да је та прича подсјетила на њу присјетила се да је и сама помишљала на самоубиство кад се нашла у жижи медија 1998.

"Прошла сам то и сама, сада желим да помогнем другим жртвама тако што ћу своју патњу и прошлост искористити и дати јој сврху", рекла је Левински.

Повремено пише колумну за "Ванити Фер", а у уторак се прикључила твитеру и за неколико сати скупила 16.000 твитова.

Њен повратак би могла бити лоша вијест за Хилари Клинтон која се кандидује за Бијелу кућу сљедеће године.

У мају ове године, Левински је коментарисала телефонски разговор са Хилари Клинтон, у којем је супруга тадашњег предсједника њу назвала нарцисоидном луђакињом.

"Хилари Клинтон је жељела да има снимак тога како вријеђа љубавницу свог мужа. Можда га је кривила за то јер је његово понашање било непримјерено, али њену потребу да криви жену, не само мене, него и себе, сматрам прилично забрињавајућом", рекла је Левински.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана