Козби признао да је дрогирао и силовао жене

Агенције
Козби признао да је дрогирао и силовао жене

Један од већих сексуалних скандала у Холивуду још увек траје. Бил Козби признао је сексуалне афере с тинејџеркама, везу с агенцијом која му је на недељjној бази слала манекенке на дружење, као и употребу барбитурата, а транскрипт са саслушања процурио је док се ишчекује одлука хоће ли бити суђења.

Козби је признао да је деветнаестогодишњој Тереси Серигњезе у Лас Вегасу 1976. године дао таблете метаквалона, психоактивног лијека који након дуготрајнијег узимања изазива психичку и физичку зависност, те срчане и дисајне сметње. Метаквалон дјелује попут седатива, барбитурата и даје се депресивним болесницима. Признао је и сусрет с другом тинејџерком 2000. године која му је пружила ‘ручно задовољство’.

Друга је тинејџерка била једна од неколицине дјевојака које је агенција слала у Козбијев студио сваке недјеље. Глумац, данас седамдесетосмогогодишњак, изјавио је на саслушању да је дјевојакам осигурао ‘јако, јако добру храну’, пише "Дејли мејл".

Бил Козби ће се ових дана појавити на суду у Пенсилванији гдје ће се коначно одлучити хоће ли оптужба за кривично дјело сексуаллног напаствовања ићи на суђење.

Козби је такође рекао да сам никад није узимао метаквалоне јер га успављују, а пробао их је кад му их је љекар након једне операције преписао.

Тереса Серигвезе је у интервјуу прије две године рекла да је упознала Козбија у Хилтону у Лас Вегасу 1976. године, те да ју је позвао да се друже након шоуа, кад јој је дао таблете. ‘Узела сам их, нисам ни знала шта су, а нисам ни питала. Мислим да сам била мало застрашена па сам их узела. Слиједеће чега се сећам је осјећај дрогираности и њега који има секс са мном’. Упркос томе, Тереса је с глумцем у његовом пентхаусу провела још неколико недјеља.

Другу тужбу коју тек треба разрјешити подигла је Андреа Констанд која је глумца упознала 2002. године, годинама су се дружили, а она га је звала својим ментором. Њихове су изјаве опречне, али Андреа га је пријавила полицији још 2005., готово годину дана након наводног напада. Она тврди да јој је дао таблете за које је рекао да су биљне, а уз то је попила мало вина. Пробудила се сатима касније, с подигнутом мајицом и раскопчаним панталонама, те је одмах побјегла из куће.

Кроз сва ова саслушања уз Козбија је његова супруга Камила која је такође морала давати исказе. Пар се вјечао 1964. године и имају четири ћерке - Ерин, Енсу, Евин и Ерику. Најстарији син Енис убијен је у покушају пљачке кад је имао 27 година из ватреног оружја док је мијењао гуму крај пута 1997. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана