Ким зарађује пола милиона по кампањи

Агенције
Ким зарађује пола милиона по кампањи

Друштвене мреже су постале један од најпогоднијих терена за промоцију одређених брендова, па се тако разне компаније тркају ко ће дати више новца онима који имају милионе пратилаца не би ли промовисали њихове производе.

Сасвим очекивано сестре Кардашијан предњаче у томе, а колико новца зараде само од "Инстаграма" открио је за "US Weekley " Михаел Хелер, власник фирме за дигитални маркетинг "Talent Records ", који уговара највећи дио кампања ријалити звијезда.

Ким Кардашијан, коју на овој друштвеној мрежи прати 94,8 милиона људи, за једну кампању добије пола милиона долара. Њене сестре Клои и Кортни Кардашијан зараде по 250.000 долара за рекламирање истог бренда, јер их прати 64,1, односно 54,3 милиона људи на "Инстаграму".

Овај вид зараде доноси 25 одсто укупног новца које славне сестре инкасирају током године. Пошто већ зарађују баснословне суме новца, оне одбијају јако велики број понуда које имају, те пристају само на оне које одговарају начину живота који пропагирају (чајеви за мршављење, јакне за скијање, стезници…).

Иако се милиони долара које компаније улажу у овај вид рекламе чине као превелик издатак, свима је јасно да је ово најбољи вид маркетинга и то из два разлога. Прије свега, све што се појави на "Инстаграм" профилима сестара Кардашијан распрода се у рекордном року. Затим услиједи ланчана реакција у виду милиона других профила који практично одраде бесплатну рекламу за исти бренд, фотографишући се са одређеним производима, чиме желе да покажу да живе на високој нози и да у стопу прате живот какав живе ријалити звијезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана