YouTube uvodi kupovinu direktno preko reklama

Agencije
YouTube uvodi kupovinu direktno preko reklama

Svi korisnici YouTubea, popularnog internet servisa za razmjenu video sadržaja, od sada će kupovinu moći da obave direktno preko video-oglasa.

 

Oglašivači će na svom video-oglasu moći da istaknu linkove koji vode do određenih proizvoda, njihove cijene i specifikacije.

Novi format oglašavanja dio je šire Googleove strategije kojom želi da konkuriše popularnim stranicama za prodaju proizvoda putem interneta, kao što su Amazon i eBay.

Za maloprodajne lance mogući savez s Googleom mogao bi da bude način kojim bi se smanjila dominacija Amazona i unapredila ponuda za trgovinu preko mobilnih telefona.

YouTube se nada da će iskorakom u elektronsku trgovinu na najbolji način iskoristiti više od milion YouTube kanala koji se bave ocjenjivanjem proizvoda, a broj pregleda takvih videozapisa u porastu je za 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Prvi partneri YouTubea u trgovini putem interneta su Sephora, kompanija koja se bavi maloprodajom dekorativne kozmetike, i wayfair.com, stranica za prodaju nameštaja i opreme za domaćinstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana