Otvorena Microsoft NetWork konferencija

G.S.
Otvorena Microsoft NetWork konferencija

Neum - U Neumu je sinoć otvorena peta po redu Microsoft NetWork konferencija.

Konferenciju je otvorio direktor Microsoft BiH, Omar Krivošija, koji je tokom svog obraćanja podsjetio na prethodne četiri konferencije te objavio kako je konferencija privukla 25% više učesnika u odnosu na prošlogodišnju. Ovogodišnja konferencija najmasovnija je do sada, jer na njoj prisustvuje više od 650 učesnika.

Krivošija je prisutne upoznao i sa Microsoft strategijom vezanom za transformaciju poslovanja i nove poslovne prilike te se dotakao nadolazećih proizvoda kao što su Windows 10 i Skype for Business uz prezentaciju poslovnih Microsoft cloud servisa.

“Uz povećanje broja učesnika te učešće nekih od najpoznatijih predavača u svijetu, Microsoft NetWork konferencija je potvrdila status najveće i najuticajnije IT konferencije u Bosni i Hercegovini. Osim predavanja o novim Microsoft proizvodima i servisima, značajan dio konferencije posvećen je i prezentaciji rješenja lokalnih partnera”, rekao je Krivošija.

On je izrazio uvjerenost da će konferencija, pored sticanja novih znanja, biti iskorištena i za poslovne susrete te ostvarivanje novih prilika za partnere i korisnike.

Direktor sadržaja konferencije i tehnološki strateg u Microsoft BiH, Enis Šahinović, rekao je prilikom otvaranja da su i ove godine okupili najbolje predavače iz šire regije, među kojima je i preko 30 stručnjaka sa Microsoft MVP titulom.

“Fokus ovogodišnje konferencije je na temama vezanim za Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online, Enterpreise Mobility Suite servise i Windows 10, uz teme vezane za infrastrukturu i sigurnost, poslovnu inteligenciju, upravljanje projektima, Visual Studio 2015 i multi-platformski razvoj, korištenje Microsoft i open-suorce tehnologija, te predstavljanje rješenja koja se koriste u edukaciji. Značajno povećanje broja korisnika pokazuje da su upravo ovo teme koje najviše zanimaju lokalne IT stručnjake.”, kaže Šahinović.

Otvaranje konferencije je završeno uz specijalni nastup Branka Đurića Đure.

Trodnevnoj konferenciji prisustvuje ministar nauke i tehnologije u Vladi RS, Jasmin Komić, a među učesnicima i predavačima su i predstavnici nekoliko IT kompanija iz Republike Srpske, koji su prezentovali rad svojih preduzeća.

MSNetWork 5 učesnicima u ova tri dana nudi više od 70 predavanja iz šest tematskih cjelina. Predavanja su vezana za razvo, infrastrukturu i  sigurnost, poslovnu upotrebu tehnoloških rješenja, predavanja stručnjaka iz MS Community, edukacijska rješenja i studije slučaja.

Podsjećamo, prva Microsoft konferencija održana je 2011. godine u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana