Rukometaši Borca m:tel dobro iskoristili trosedmičnu: Đurković konačno sa svim adutima

Dušan Repija
Rukometaši Borca m:tel dobro iskoristili trosedmičnu: Đurković konačno sa svim adutima

Banjaluka - Prvenstvenu pauzu dugu više od tri sedmice rukometaši Borca m:tel iskoristili su za oporavak, mini-pripreme i dodatno uigravanje pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Tri dana uoči meča protiv Prijedora treneru Ratku Đurkoviću sigurno je najbitnije da konačno može računati na sve rukometaše. Što zbog povreda, što zbog reprezentativnih obaveza, tek od juče pred sobom ima sve raspoložive snage.

- Bilo je odmora, ali i rada. Sitne povrede nas uvijek prate, ali ništa nije alarmantno. Najbitnije je da su se oporavili Duško Hercegovac i Danijel Vukićević, koji je bio u sastavu Crne Gore za mečeve protiv Švedske i Rusije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Plašio sam se da će ga isforsirati, ali su imali razumijevanja, primao je terapije i vratio se spreman, tako da možemo reći da je povreda tetive prošlost - rekao je Đurković.

Neuobičajeno dugu pauzu usred prvenstva Banjalučani su iskoristili i za dvije kontrolne utakmice, a upisali su dva trijumfa, protiv Kaknja (29:26) i Sloge (27:25).

- Priliku su dobili svi i mogu reći da su je iskoristili. Pohvalio bih Deana Šešića, koji je odigrao onako kako to radi na treninzima pa se nadam da će to raditi i u borbi za bodove. Bitno je da se naoruža samopouzdanjem, a mislim da je sada na pravom putu - rekao je Đurković.

Sve je podređeno nastavku serije od tri pobjede, a idući rival je uvijek nezgodni domaćin Prijedor. Trenerski debi na klupi "crveno-plavih" Đurković je imao baš protiv ekipe Saše Babića.

- Upisali smo dvije ubjedljive pobjede tokom priprema pred početak sezone, ali to ne smije da nas zavara. Oni su promijenili sastav, doveli dva igrača i igraju bolje nego tada. Ipak, razmišljamo samo o pobjedi i nastavku napredovanja ka samom vrhu tabele - zaključio je Đurković.

Kvalifikacije

Reprezentacije iz regiona imale su polovičan učinak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. BiH je upisala dva poraza, Crna Gora poraz i remi, dok je Srbija poslije pobjede u Poljskoj razočarala protiv Bjelorusije.

- Zvuči kao fraza, ali su nam ovi mečevi zaista pokazali da svi igraju rukomet. Desila su se mnoga iznenađenja, Austrija je slavila u Sarajevu, a Srbija napravila prvo pozitivno, pa negativno iznenađenje. Rumuni su sa Ćavijem Paskvalom na klupi upisali dvije pobjede i pokazali da se vraćaju u vrh. Rukometu trebaju osvježenja i nadam se da će biti nastavljen ovakav trend - rekao je Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana