Vlada Srpske postigla večeras dogovor sa borcima

Agencije
Vlada Srpske postigla večeras dogovor sa borcima

BANjALUKA - Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić i predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ postigli su dogovor kojim se Fond PIO RS i resorno ministarstvo zadužuju da izračunaju koliko je novca potrebno da se nadoknadi borački dodatak na mjesečnom nivou za 10.000 do 11.000 penzionera iz boračkih kategorija.

"Ove kalkulacije ćemo imati do četvrtka iduće sedmice, kada će biti održan naredni sastanak sa predstavnicima BORS-a", rekao je Džombić novinarima nakon četvoročasovnog sastanka.

Džombić je rekao da je Vlada Srpske spremna da obezbijedi dio dodatnih sredstava za ove namjene. On je naveo da će Vlada, zajedno sa BORS-om, obezbijediti najneophodniji dio sredstava kako bi se ublažilo nezadovoljstvo 10.000 do 11.000 pripadnika boračkih kategorija.

Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz rekao je novinarima da je riječ o dvije grupe kojima su značajno umanjena primanja - demobilisanim borcima koji su sa punim radnim stažom otišli u penziju, a nemaju dovoljan broj godina da obezbijede pravo na borački dodatak na mjesečnom nivou i porodicama umrlih boraca koje penziju primaju po tom osnovu.

"To je u ovom trenutku gorući problem. Postigli smo dogovor i vjerujem da će nam ljudi u resornom ministarstvu i Fondu PIO Republike Srpske vrlo brzo dati dodatne informacije kako bi mogli napraviti relevantne procjene i pronaći način kako obezbijediti sredstva za ove potrebe", istakao je Ćurguz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana