Utvrditi pravične kriterijume za raspodjelu donatorskih sredstava

SRNA
Utvrditi pravične kriterijume za raspodjelu donatorskih sredstava

Sarajevo - Predsjedništvo BiH zatražilo je danas od Savjeta ministara BiH da sa vladama entiteta i Brčko distrikta utvrdi pravične kriterijume za raspodjelu i utrošak finansijskih sredstava prikupljenih na međunarodnoj donatorskoj konferenciji, vodeći računa o šteti i potrebama.


Na sjednici je zatraženo i da bez odlaganja sačine kratkoročne, srednjoročne i dugoročne planove i projekte oporavka i obnove koji će biti finansirani ovim sredstvima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH zatražilo je od Savjeta ministara BiH i ostalih učesnika u procesu da bude obezbijeđeno da finansijska sredstva prikupljena na međunarodnoj donatorskoj konferenciji budu implementirana transparentno, odgovorno i efikasno za oporavak i obnovu područja pogođenih prirodnom nesrećom.

Od Savjeta ministara zatraženo je da, u skladu sa Zakonom o zaključivanju i izvršavanju međunarodnih ugovora i Zakonu o zaduživanju, dugu i garancijama BiH, bez odlaganja preduzme potrebne aktivnosti i ubrza procedure za zaključivanje finansijskih, kreditnih i drugih sporazuma sa državama, međunarodnim organizacijama, međunarodnim finansijskim institucijama, koji su neophodni za implementaciju finansijskih sredstava prikupljenih na međunarodnoj donatorskoj konferenciji.

Predsjedništvo BiH je od Savjeta ministara BiH zatražilo da redovno i cjelovito izvještava Predsjedništvo o implementaciji finansijskih sredstava prikupljenih na međunarodnoj donatorskoj konferenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana