Uhapšen bivši specijalac iz Šekovića zbog pretnji Vučiću

Srna
Uhapšen bivši specijalac iz Šekovića zbog pretnji Vučiću

Beograd - Policija u Srbiji maksimalno je pojačala mjere obezbjeđenja premijera Srbije Aleksandra Vučića i ostalih državnih funkcionera za koje se smatra da mogu biti ugroženi, i uhapsila S.M. /42/ iz Šekovića koji je zatečen u sumnjivom posmatranju porodičnog doma premijera Srbije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je istakao da se premijer Srbije danas u policiji dobrovoljno podvrgao poligrafskom ispitivanju u vezi sa optužbama koje su protiv njega iznesene u dnevnom listu "Kurir", te da je negirao optužbe, a poligraf je potvrdio da govori istinu.


Ministar unutrašnjih poslova Srbije je rekao da je policija uhapsila S.M. iz Šekovića u BiH sa prebivalištem u Beogradu, bivšeg pripadnika policija Republike Srpske i Srbije do 2009. godine, a koji je u vezi sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

Stefanović je naveo da je S.M. bio član obezbjeđenja grupe Luke Đurovića koji je ubijen 2013. godine, a poznat je kao izvršilac najtežih krivičnih djela u Crnoj Gori i bio je u bliskoj vezi sa klanom Luke Bojovića.

"Privedeni S.M. je u poslednja 24 časa osam puta zatečen u opservaciji i obilasku porodičnog doma porodice Vučić i nakon privođenja u žaudiju A8ž beogradskih tablica više puta je promenio iskaz zašto je to radio i poslednji put dao indicije da to radi za nečiji račun", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je naveo da MUP sa najvećom pažnjom radi na rasvjetljavanju tog slučaja, ističući da je policija veoma zainteresovana za detaljnu i brzu istragu i rasvjetljavanje motiva za opservaciju porodične kuće premijera Vučića.

Stefanović je rekao da je Vučić na poligrafu odgovarao na pitanja da li je ikada vidio Aleksandra Kornica, da li se ikada bilo gdje sa njim sastao, nudio stranačku funkciju, novac ili bilo šta drugo u zamjenu za neistinito svjedočenje, odnosno da nekoga lažno optuži.

"Na sva ta pitanja Aleksandar Vučić odgovorio je sa žnež i detektor laži pokazao je da govori istinu", rekao je Stefanović.

On je istakao da premijer Srbije nikada nije upoznao niti sreo Kornica i ocijenio da je riječ o lažima koje su plasirane radi destabilizacije Srbije.

"Očigledno je da su laži koje su plasirane protiv predsjednika Vlade imale za cilj da destabilizuju zemlju i zato će MUP i Tužilaštvo sprovesti detaljnu istragu koja će pokazati ko je izneo informacije i to organizovao", rekao je Stefanović.

On je najavio da će policija tokom dana na osnovu zahtjeva Tužilaštva pokušati da dođe do Kornica, da ga ispita i istakao da poslije izvještaja MUP očekuje da se Tužilaštvo izjasniti o daljim koracima rada policije, kao i eventualnoj kvalifikaciji počinjenog djela.

"Srbija će biti pravna država, njom neće upravljati bilo kakvi kriminalci i svim resursima će uspeti da spreči bilo kakav pokušaj destabilizacije zemlje", poručio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana