SNS: Poništiti kandidaturu, Bosić krivično odgovoran

G. M.
SNS: Poništiti kandidaturu, Bosić krivično odgovoran

Banjaluka - U slučaju kandidature predsjednika PDP-a Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH u ime Saveza za promjene konstitutivni element u vidu potpisa predsjednika SNS-a ne odgovara izjavi volje potpisnika pa se kao takav treba smatrati ništavim u postupku ovjere kandidatske liste.

Navedeno je to u žalbi koju je SNS uputio Apelacionom odjeljenju Suda BiH na odluku Centralne izborne komisije (CIK) o ovjeri kandidature Ivanića za člana Predsjedništva BiH. U žalbi, koju je potpisao lider SNS-a Hadži Jovan Mitrović, predloženo je da ta kandidatura bude odbijena. Navedeno je i da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić počinio krivično djelo falsifikovanja isprave time što je, zloupotrebom povjerenja, iskoristio blanko potpisanu kandidatsku listu i na nju dodao svoj potpis i ime Ivanića i predao je CIK-u na ovjeru.

- Za vrijeme pregovora o koaliciji Savez za promjene Mitrović je blanko potpisao kandidatsku listu na insistiranje Bosića, kojem je predao taj dokument, a to se odnosilo samo za kandidate iz redova SDS-a. SNS je bio izričit u neprihvatanju Ivanićeve kandidature - navedeno je u žalbi SNS-a i dodato da je izostala praksa provjere blanko potpisa.

Ivanić je rekao da ne komentariše izjave i postupke Mitrovića, a Bosić juče nije odgovarao na telefonske pozive.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana