SIPA šalje agente u Kozaru

G. O.
SIPA šalje agente u Kozaru

BANjALUKA - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) preduzeli su aktivnosti i ispituju navode da pripadnici vehabijskog pokreta pokušavaju da kupe imanja u blizini kuće predsjednika RS Milorada Dodika, rečeno je "Glasu Srpske" juče u SIPA.

- Pripadnici SIPA izaći će na teren, gdje će biti obavljen razgovor sa osobama kojima je nuđeno da prodaju zemljište, kao i sa komšijama koje žive u blizini imanja predsjednika RS - dodali su u SIPA.

Mirko Agatić, povratnik iz Hrvatske, 26. januara ispričao je za "Glas Srpske" da su vehabije dolazile u selo Kozara kod Banjaluke i nudile mu 300.000 maraka da proda zemljište u blizini imanja predsjednika RS.

Iz potkozarskog sela Kozara kao na dlanu se vidi imanje Dodikovih u Bakincima.

Agatić je ispričao da su mu za imanje davali novca koliko kaže ili koliko želi kilograma zlata.

Njegov komšija Slavko Dizdar u razgovoru za "Glas Srpske" ispričao je da mu vehabije dolaze još od prošle godine i da mu je čudno što su ga pitali za izvor vode ispod kuće, jer, kako dodaje, "za taj izvor su mogli samo znati oni koji pored njega prolaze". Upravo sa ovog izvora vodom se snabdijeva imanje predsjednika RS.

Kaže da su mu čak predlagali da, ako želi da ostane u kući, i to može, samo da njima da jednu sobu da je koriste.

Vehabije su u potkozarskim selima bile i prošle sedmice u potrazi za imanjima, za koja nude veliki novac.

Direktor policije RS Gojko Vasić izjavio je ranije da to što su vehabije dolazile i tražile da kupe zemljište u blizini imanja predsjednika RS "nema veze sa nadležnostima policije" i da se time bave administrativne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana