Radojičić : Političko Sarajevo opstruiše izbor direktora RAK-a

Srna
Radojičić : Političko Sarajevo opstruiše izbor direktora RAK-a

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić smatra da politički krugovi u Sarajevu pokušavaju da produže status kvo na čelu Regulatorne agencija za telekomunikacije /RAK/ BiH.

"Pokušava se zadržati status postojećeg direktora RAK-a, koji traje od osnivanja ove institucije", rekao je Radojičić danas novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je direktor RAK-a BiH nelegalno više godina na ovoj poziciji, jer mu je istekao mandat, te se na sve moguće načine pokušava opstruisati izbor novog direktora.

"Bio bih pozitivno iznenađen ukoliko bi Savjet ministara BiH konačno imenovao novog direktora RAK-a, koji je jednoglasno predložen od Savjeta RAK-a", zaključio je Radojičić.

Savjet RAK-a za novog direktora ove institucije predložio je Srđana Rajčevića. O ovom prijedlogu sutra bi trebalo da se izjasni Savjet ministara BiH. /kraj/mis/vj

Radojičić: U Kneževu flagrantno kršenje propisa i zakona

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić rekao je da slučaj nefunkcionisanja opštine Kneževo/Skender Vakuf predstavlja primjer flagrantnog kršenja više propisa i zakona.

"Pošto je načelnik opštine Kneževo iz NDP-a, zamislite kako bi reagovao Dragan Čavić da mu ja zaključam Narodnu skupštinu Republike Srpske na godinu dana da ne uđe. Tražio bi NATO intervenciju ovdje", rekao je Radojičić danas novinarima u Banjaluci.

Radojičić je naveo da je Čavićev načelnik opštine Kneževo Bore Škeljić zaključao Skupštinu opštine i nije dozvolio odbornicima preko godinu dana da uđu i rade svoj posao.

"Toga nema ni u jednoj demokratskoj zemlji i to je samo pokazatelj kako se ponaša određena politička partija, jer vi ako hoćete da radite pustili biste odbornike, bez obzira ko je sačinio skupštinsku većinu, da rade", naglasio je Radojičić.

On je rekao da je načelnik opštine Kneževo svjesno opstruisao blokirao rad.

"U opštini Kneževo postoji neka skupštinska većina koja treba da radi svoj posao. Opština ima svoje nadležnosti, od usvajanja budžeta pa nadalje, i ako ona ne radi ono što je u njenoj nadležnosti ne mogu da rade komunalne službe i ne mogu građani da rješavaju svoje probleme", dodao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana