Pretreseni kuće i stanovi osumnjičenih za ubistvo Šantića

Agencije
Pretreseni kuće i stanovi osumnjičenih za ubistvo Šantića

Sarajevo, - Pripadnici federalne policije pretresli su na više lokacija na području Bihaća kuće i stanove lica osumnjičenih za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića.


Pretresene su kuće i stanovi Jasmira Topala, Dede Karabegovića i Indijana Alibegovića, javljaju mediji u Federaciji BiH.

Osim protiv njih trojice, Federalna uprava policije zbog likvidacije Šantića dostavila je izvještaj Kantonalnom sudu Unsko-sanskog kantona i protiv bivšeg komandanta 502. brigade tzv. Armije BiH Hamdije Abdića, zvanog Tigar, Ramiza Bajramovića, Ramiza Ružnića i Envera Keranovića.

Portparol Međunarodne komisije za nestala lica /ICMP/ Jasmin Agović izjavio je juče Srni da materijal pronađen u buretu kod Bihaća, za koji se smatra da su Šantićevi posmrtni ostaci, nije podoban za DNK analizu.

On je pojasnio da "u materijalu koji je predstavljen ICMP-u nije bilo prepoznatljivih ljudskih ostataka, niti ikakvog materijala za koji bi mogao da bude da izvršen pouzdan DNK test pomoću bilo koje metode".

Na lokalitetu Grabeža, kod Bihaća, pronađeno je plastično bure za koje se vjerovalo da krije Šantićeve posmrtne ostatke.

Šantić se vodi kao nestalo lice od marta 1995. godine, a posljednji put je viđen u blizini Bihaća.

Tijelo ubijenog generala je, prema priči svjedoka, strpano je u jednu bačvu, u koju je nakon toga do vrha nasut, benzin, nafta i razređivač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana