Ovo je najbizarniji neriješeni zločin u Švedskoj, nećete vjerovati ko je glavni osumnjičeni

24sata.rs
Ovo je najbizarniji neriješeni zločin u Švedskoj, nećete vjerovati ko je glavni osumnjičeni

Ubistvo u Švedskoj poznato kao 'Atlas Vampire Murder' i danas zbunjuje policiju u toj zemlji. Ubica nikada nije identifikovan i pronađen, a prošle su decenije...

Slavno i stravično ubistvo ime je dobilo po Atlasu, kvartu u Stokholmu. Godine 1932. u Atlasu je ubijena Lili Lindstorm, tridesetdvogodišnja prostitutka koja je klijente redovno primala u svojem stanu. Posljednja osoba koja je Lili vidjela živu bila je njena komšinica Mini Dženson, takođe prostitutka.

Jednoga dana Lili se spustila do nje kako bi pozajmila prezervative. Nakon što se ujutru nije pojavila kod nje, ali ni naredna dva dana, Mini je alarmirala policiju.

Dok su provaljivali u njenu sobu, policajci nisu mogli ni da sanjaju da će za samo nekoliko sekundi pred sobom zateći scenu zločina koji će decenijama zbunjivati i intrigirati njihove kolege.

Na krevetu u spavaćoj sobi potrbuške je ležala Lili. Procijenjeno je da je u tom trenutku bila mrtva već dva ili tri dana. Bila je gola, a njena je odjeća bila uredno složena na fotelji uz krevet. Bilo je jasno da je Lili imala seksualni odnos neposredno prije nego što je ubijena. U njenom je analnom otvoru pronađen prezervativ. Na glavi su pak pronađeni tragovi udaraca tupim predmetom, piše "24 sata".

Detaljna analiza tela šokirala je policiju. Naime, pokazalo se da u telu više nije bilo krvi, a na njenom su vratu pronađeni tragovi pljuvačke. Zbog toga je cio slučaj nazvan slučajem 'Vampira iz Atlasa'.

S obzirom da je forenzika tada još uvijek bila na vrlo primitivnom nivou, a mogućnost DNK analize nije postojala, istražitelji s istragom nikada nisu uspjeli da dođu previše daleko. Kako je Lili očigledno ubijena nakon polnog odnosa, ispitani su neki njeni redovni klijenti, ali policija nikada nije uspjela da dođe do ubice ili sazna kako je iz njenog tijela nestala sva krv.

Predmeti iz njene sobe i danas su izloženi u Policijskom muzeju u Stokholmu, a muzičar Erik Malmberg je 2007. godine godine objavio instrumental pod imenom "U sjećanje na Lili".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana