Oružane snage spremno koračaju ka NATO-u

Srna
Oružane snage spremno koračaju ka NATO-u

Sarajevo - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč rekao je da su Oružane snage potpuno spremne i da obučene koračaju na putu ka punopravnom članstvu BiH u NATO-u i evroatlantskim integracijama.

Jelač je upoznao ambasadora SAD u BiH Morin Kormak o najznačajnijim aktivnostima Oružanih snaga BiH, kao i planovima u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U saopštenju se navodi da je posebna pažnja tokom nastupne posjete Kormakove bila na dosadašnjoj i budućoj bliskoj saradnji SAD i Oružanih snaga BiH.

Jeleč je rekao da će, u skladu s tim, glavni zadaci i u ovoj godini biti nastavak pružanja doprinosa pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u misijama UN i misijama podrške miru "Odlučna podrška", podizanje kapaciteta u projektima pomoći civilnim strukturama vlasti u odbrani od prirodnih katastrofa i nepogoda, te obuka i operacije humanitarnog deminiranja u BiH.

"Američka Vlada posredstvom Kancelarije vojnog atašea i Kancelarije za odbrambenu saradnju pruža nam nesebičnu podršku u realizaciji ovih projekata", istakao je Jeleč.

U saopštenju se navodi da je Kormakova izrazila punu podršku aktivnostima Oružanih snaga BiH na putu BiH ka punopravnom članstvu u NATO-u, te istakla značaj nastavka saradnje SAD i BiH, posebno u projekata koji se zajednički realizuju putem Programa državnog partnerstva.

Jeleč je zahvalio Kormakovoj za podršku, te veoma uspješnu i dugogodišnju saradnju koju SAD pružaju Oružanim snagama BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana