Nikolić dolazi u Donju Gradinu

S. Đ.
Nikolić dolazi u Donju Gradinu

Banjaluka - Obilježavanju stradanja srpskog naroda u Jasenovcu i Donjoj Gradini, te Danu pobjede nad fašizmom prisustvovaće i predsjednik Srbije Tomislava Nikolić.

Ovo je poručio juče predsjednik Pododbora Vlade RS za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Velimir Dunjić. On je istakao da će obilježavanje stradanja početi sutra Memorijalnom akademijom u Kulturnom centru u Kozarskoj Dubici.

- U crkvi Svetog Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici u nedjelju će biti služena sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti položeni vijenci u Spomen-području Donja Gradina. Poslije toga je predviđeno služenje parastosa i obraćanje predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i predsjednika RS Milorada Dodika - naglasio je Dunjić.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović istakao je da su najveća zla u Drugom svjetskom ratu počinjena u Jasenovcu i Donjoj Gradini.

- O stradanju Srba u NDH najbolji govori podatak da ni danas opština Kozarska Dubica nije dostigla broj od 33.300 stanovnika koji je imala pred rat 1941. godine - dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana