Morin Kormak: Vrata EU širom otvorena za BiH

Ž. D.
Morin Kormak: Vrata EU širom otvorena za BiH

Sarajevo - Ambasador SAD u BiH Morin Kormak istakla je da BiH ima otvorena vrata za članstvo u EU podsjetivši da su se politički lideri i stranke obavezali da će pratiti taj put i da je vrijeme da prevaziđu razlike u stavovima.

- BiH su vrata širom otvorena za ulazak u EU. Politički lideri i stranke su se obavezali da će pratiti taj put. Vrijeme je da se prevaziđu razlike koje postoje u stanovištima da bi se krenulo tim putem. Očigledno je da građani žele da oni to urade - rekla je Kormakova.

Ona je na prijemu povodom 4. jula - Dana nezavisnosti SAD poručila da treba jačati veze naroda SAD i BiH. Prijemu su, pored domaćih zvaničnika, prisustvovale i delegacije grada Dejtona u kojem je potpisan Dejtonski sporazum.

- Mirovni pregovori koji su tamo održani prije više od dvije decenije znače da će Dejton i BiH biti zauvijek povezani. Stanovnici Dejtona shvataju sličnosti koje postoje između dvije zemlje, vjerovatno bolje od većine Amerikanaca. Oni razumiju sličnosti između naših početaka i naših temelja, da su Amerika i BiH dvije zemlje u kojima su se građani iz raznih krajeva i sa drugačijom prošlošću usudili zajednički oblikovati budućnost - kazala je Kormakova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana