Mektić: Borba protiv korupcije u vrhu prioriteta

Srna
Mektić: Borba protiv korupcije u vrhu prioriteta

Sarajevo - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić razgovarao je danas u Sarajevu sa britanskim ambasadorom u BiH Edvardom Fergusonom o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji i nastavku saradnje u borbi protiv terorizma, teških oblika kriminala, korupcije, te napretku na evropskom putu BiH.

Mektić je informisao Fergusona o daljem sprovođenju inicijative Ministarstva o regionalnoj borbi protiv terorizma i nelegalne trgovine oružjem koja je nedavno dobila političku podršku ministara iz regiona, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.


Razgovarano je i o borbi protiv korupcije, pri čemu je Mektić istakao da borba protiv ove izuzetno raširene pojave ostaje u vrhu prioriteta Ministarstva i bezbjednosnih agencija u BiH.

On je naglasio da su završene sve pripreme za potpisivanje operativnog sporazuma sa Evropolom, čime će biti stvoreni uslovi za još efikasniju razmjenu informacija sa zemljama EU i saradnju u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije.

Mektić se susreo i sa brazilskim ambasadorom u BiH Manuelom Gomezom Pereirom i tom prilikom je konstatovano da postoji prostor za poboljšanje saradnje u bezbjednosnom sektoru, posebno kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminala i pranja novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana