Kasa ostaje teška 950 miliona KM

V. K. - Ž. D.
Kasa ostaje teška 950 miliona KM

Sarajevo - Savjet ministara BiH razmatraće u ponedjeljak Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu, a kako saznajemo, okvir za finansiranje institucija ostaće 950 miliona KM.

U Ministarstvu finansija i trezora BiH su kazali da na budžetskim pozicijama neće biti većih izmjena u odnosu na ovu godinu i da će jedina značajnija promjena biti na stavkama koje se odnose na evropske integracije.

- Na tim pozicijama je planirano više novca, ali sve je u skladu sa utvrđenim limitima iz ranije usvojenog globalnog fiskalnog okvira - kazali su u Ministarstvu finansija.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je na dnevnom redu sjednice, između ostalog, i Nacrt zakona o dopunama Zakona o akcizama u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović rekao je da će zatražiti i uvođenje plavog dizela.

- Postoje vidljivi otpori, ali neki nevidljivi, imaju rezervu, neki i u MMF-u. Međutim, stojim iza toga da poljoprivrednicima treba da omogućimo te pogodnosti i da im bude vraćen dio sredstava - rekao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana