Istraga o izboru firme za štampanje listića

Ž. D.
Istraga o izboru firme za štampanje listića

Sarajevo - Tužilaštvo BiH naredilo je Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) da provjeri izbor najpovoljnijeg ponuđača za štampanje izbornog materijala u postupku koji sprovodi Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

Tužilaštvo je naredilo da bude utvrđeno da li je u postupku bilo nezakonitosti i krivičnih djela, nakon što su se u javnosti pojavili navodi o neregularnostima u vezi sa izborom najpovoljnijeg ponuđača za štampanje izbornog materijala.

- Prema tim navodima u postupku za štampanje izbornog materijala izabrano je preduzeće čija je ponuda bila znatno skuplja od ponude drugog ponuđača, a nakon što je proceduru sprovodila Kancelarija za razmatranje žalbi BiH. Tužilaštvo BiH odlučno je da spriječi bilo kakve pojave netransparentnog i nezakonitog trošenja sredstava iz budžeta, koja pripadaju svim građanima BiH, naročito kada se radi o višemilionskim iznosima - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kancelarija za razmatranje žalbi na osnovu žalbe firme "Atlantik BB" iz Banjaluke poništila je odluku CIK-a da glasačke listiće štampa hrvatska firma "Zrinski". Taj posao je nakon toga dodijeljen "Atlantiku BB", a CIK je odlučio da o svemu obavijesti Tužilaštvo i Parlament BiH.

- Oni će ocijeniti da li tu ima sumnjivih elemenata koji bi možda mogli imati karakter nekog krivičnog djela - rekao je predsjednik CIK-a Stjepan Mikić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana