Institucije BiH nisu obezbijedile novac za prelaz

M. L.
Institucije BiH nisu obezbijedile novac za prelaz

Bratunac - Most na rijeci Drini između Bratunca i Ljubovije - "Bratoljub" biće izgrađen do novembra ove godine, ali stanovnici neće moći tada da ga koriste, jer Savjet ministara BiH koči napore Srbije i RS da se ova žila kucavica Podrinja i Birča što prije završi.

Rekla je ovo ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić, naglasivši da je Vlada RS na vrijeme ispunila sve svoje obaveze. Ona je dodala da je sporazumom između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije, potpisanim 2015, predviđeno da Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH bude investitor graničnog prelaza.

- Budžetom za 2016. godinu UIO nije predvidio novac za izgradnju tog graničnog prelaza, a Savjet ministara i granična služba nisu napravili sporazum o graničnim prelazima između BiH i Srbije - istakla je Golićeva.

Predsjednik RS Milorad Dodik kazao je da je loše to što Savjet ministara BiH koči gradnju mosta. Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović istakla je da od vlasti u Sarajevu očekuje da urade sve za šta su nadležni.

Ministar komunikacija i saobraćaja BiH Jasmin Jusko poručio je da nije tačno da BiH blokira gradnju mosta, te da je sa potpredsjednikom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović dogovorio sastanak kako bi izgladili nesuglasice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana