Институције БиХ нису обезбиједиле новац за прелаз

М. Л.
Институције БиХ нису обезбиједиле новац за прелаз

Братунац - Мост на ријеци Дрини између Братунца и Љубовије - "Братољуб" биће изграђен до новембра ове године, али становници неће моћи тада да га користе, јер Савјет министара БиХ кочи напоре Србије и РС да се ова жила куцавица Подриња и Бирча што прије заврши.

Рекла је ово министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић, нагласивши да је Влада РС на вријеме испунила све своје обавезе. Она је додала да је споразумом између Савјета министара БиХ и Владе Србије, потписаним 2015, предвиђено да Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ буде инвеститор граничног прелаза.

- Буџетом за 2016. годину УИО није предвидио новац за изградњу тог граничног прелаза, а Савјет министара и гранична служба нису направили споразум о граничним прелазима између БиХ и Србије - истакла је Голићева.

Предсједник РС Милорад Додик казао је да је лоше то што Савјет министара БиХ кочи градњу моста. Предсједник Владе РС Жељка Цвијановић истакла је да од власти у Сарајеву очекује да ураде све за шта су надлежни.

Министар комуникација и саобраћаја БиХ Јасмин Јуско поручио је да није тачно да БиХ блокира градњу моста, те да је са потпредсједником Владе Србије Зораном Михајловић договорио састанак како би изгладили несугласице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана