Igman odbio Srbiju

G. M.
Igman odbio Srbiju

Banjaluka - Menadžment fabrike namjenske industrije "Igman" iz Konjica odbio je ponudu iz Srbije za zajedničku proizvodnju vojnog oklopnog vozila za koje bi "Igman" izrađivao mitraljesku municiju kalibra 12,7 milimetara, saznaje "Glas Srpske".

Riječ je o jednom od najmodernijih vojnih oklopnih vozila "lazar 2", za koje je prototip napravljen u Velikoj Plani. Njegova serijska proizvodnja trebalo je da počne u martu ove godine.

- Privredno društvo "Borbeni složeni sistemi" iz Velike Plane nema mašine za municiju kalibra 12,7 milimetara, koju proizvode u Konjicu. To je trebalo da bude odličan izvozni posao, ali sada je to propalo. Poslije odbijanja saradnje razmislićemo da li ćemo uopšte tu municiju kupovati u "Igmanu" - kaže sagovornik "Glasa Srpske" iz "Borbenih složenih sistema".

Sa direktorom "Igmana" Đahidom Muratbegovićem nismo uspjeli stupiti u kontakt. Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić kaže da Ministarstvo odbrane ne može da utiče na poslovanje fabrika namjenske industrije.

- Treba prihvatati inicijative iz okruženja u toj oblasti, pošto je namjenska industrija bila naslonjena na sve republike bivše Jugoslavije - kaže Jerinić.

"Igman" je u partnerskom odnosu sa arapskim kooperantom koji u Konjicu gradi nove komplekse u kojima će biti proširena paleta proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana