I vlast i opozicija imaju razloge za protest

Agencije
I vlast i opozicija imaju razloge za protest

Banjaluka - Predstavnici vlasti u RS poručili su da nisu u panici zbog protesta koje najavljuje opozicija zbog, kako su kazali, lošeg stanja u zemlji.

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik je konstatovao da nikome u RS nisu potrebni protesti, ali da će, ako ih bude zakazala opozicija, proteste zakazati i vlast.

- Dva su razloga. Prvi je da su i oni dio vlasti dvije godine na nivou BiH i donose važne odluke za RS i nismo osjetili nikakve benefite. Drugi razlog je taj da je politika SDS-a politika izdaje koja mora biti prekinuta - rekao je Dodik.

Premijer RS Željka Cvijanović pojasnila je da nema protesta i kontraprotesta, već protesta i protesta.

- Opozicija ima svoj razlog da najavi proteste, a mi svoj - dodala je Cvijanovićeva.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak kaže da je cilj da se demonstrira nezadovoljstvo stanjem u Srpskoj, naglasivši da je uvjeren da će to biti miran, ali vrlo snažan protest.

Glavni odbor Ujedinjene Srpske juče je usvojio deklaraciju o aktuelnoj situaciji u kojoj pozivaju organizatore protesta i kontraprotesta da odustanu od te ideje. Predsjednik stranke Nenad Stevandić kazao je da će, ako se stranke ne odazovu pozivu, pozvati narod da te aktivnosti bojkotuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana