Huseinović odlazi sedam godina nakon isteka mandata

nezavisne.com
Huseinović odlazi sedam godina nakon isteka mandata

Sarajevo - Kemal Huseinović, v.d. direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), podnio je Savjetu ministara BiH neopozivu ostavku na ovu funkciju.

"Njegova ostavka biće razmatrana na sjednici Savjeta ministara BiH u četvrtak i, s obzirom na to da se radi o neopozivoj, biće usvojena. Šta će se dalje dešavati ne znamo, da li će biti imenovan vršilac dužnosti ili nešto drugo o tome će biti odlučeno na samoj sjednici", rekli su danas u Savjetu ministara BiH.

Pojedini članovi Regulatorne agencije za komunikcije, sa kojima smo danas kontaktirali, nisu željeli komentarisati Huseinovićev potez, ističući da još nemaju informacije o tome.

Nezvanično saznajemo da Husenović u ostavci nije navodio neke posebne razloge osim ličnih, ali da je zatražio da mu bude omogućeno da iskoristi godišnji odmor koji je ostao neiskorišćen.

Podsjećanja radi, Huseinoviću je još 2007. godine istekao mandat direktora, od kada je imenovan za vršioca dužnosti, što je i ostao sve do sada, a u proteklom vremenu mnogi su isticali da je i procedura njegovog postavljenja na funkciju vršioca dužnosti bila mimo zakona.

Savjet RAK-a, koji je nadležan za predlaganje kandidata za direktora RAK-a, 27. septembra 2007. godine predložio je da Huseinović bude imenovan na još jedan mandat, ali Savjet ministara BiH je to odbio i naložio Savjetu RAK-a da u roku od 15 dana raspiše novi konkurs, što nikada nije urađeno.

Novi konkurs za izbor direktora RAK-a raspisan je tek u februaru ove godine, a Savjet RAK-a za direktora je predložio Srđana Rajčevića, direktora Agencije za informaciono društvo RS, na šta Savjet ministara BiH nije imao primjedaba. Ali Rajčević nikada nije imenovan na tu funkciju. Nekoliko puta tačka o njegovom imenovanju skidana je s dnevnog reda sjednica Savjeta ministara BiH.

Savjet RAK-a je više puta od Savjeta ministara BiH tražio da se izjasni o kandidaturi Rajčevića, međutim, obavještenje o tome nikada nije stiglo. Pojedinci iz Savjeta RAK-a su čak tvrdili da Savjet ministara BiH krši zakon jer u predviđenom roku ne ispunjava obaveze, zbog čega su najavljivali blokadu rada Savjeta RAK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana