Hapšenja zbog prometa drogama u Novom Gradu i Sarajevu

Srna
Hapšenja zbog prometa drogama u Novom Gradu i Sarajevu

Sarajevo - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/, postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, jutros su na području Novog Grada lišili slobode dva lica i jedno na području Sarajeva, osumnjičene da su počinili krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama, saopšteno je iz SIPA.

Na području Novog Grada izvršen je pretres na četiri lokacije i tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto automatsko naoružanje, municija, mobilni telefoni kao i drugi predmeti, koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku.


U okviru istražnih aktivnosti u ovom predmetu policijski službenici SIPA pronašli su i privremeno oduzeli određenu količinu narkotičkih sredstava.

Uhapšena lica, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA, biće predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Iz Tužilaštva BiH jutros je saopšteno da su slobode lišeni Jasmin Selimović i Anđelko Novakovović, obojica nastanjeni u Novom Gradu, te Ganija Kurti, državljanin Crne Gore koji se nalazi pod nadzorom Službe za poslove sa strancima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana