Govedarica čeka imenovanje za lidera SDS-a

Ž. D.
Govedarica čeka imenovanje za lidera SDS-a

Sarajevo - Potpredsjednik SDS-a i jedini kandidat za novog lidera ove stranke Vukota Govedarica rekao je u petak da se nada da će na vanrednoj izbornoj skupštini zakazanoj za nedjelju u Banjaluci stranka izabrati novog predsjednika.

Dosadašnji lider Mladen Bosić podnio je ostavku zbog debakla na lokalnim izborima, a Glavni odbor SDS-a predložio je Govedaricu za njegovog nasljednika.

- Koliko vidim, jedini sam kandidat do sada i to je praktično i zaključak Glavnog odbora, koji je zauzeo stav da bi za stranku najbolje bilo da izađe sa jednim kandidatom - rekao je Govedarica, dodavši da već ima spreman plan rada, ali da ga ne želi iznositi dok ne dobije podršku članstva.

Prema Statutu stranke, moguće je da na Izbornoj skupštini bilo koji opštinski odbor ili član Skupštine predloži drugog kandidata za predsjednika. 

Potpredsjednik SDS-a Borislav Bojić očekuje da će Govedarica biti izabran za novog predsjednika stranke jer je predložen gotovo jednoglasno. Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica takođe vjeruje da će od nedjelje Govedarica preuzeti kormilo stranke.

Bosić je rekao da odluka o povlačenju sa čela stranke nije bila ishitrena.

- Nisam to odlučio u afektu. To je stvar procjene koju sam vršio već izvjesno vrijeme, da ukoliko budu loši rezultati na izborima treba dati prostor nekim drugim ljudima da preuzmu stranku - rekao je Bosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana