Gojkovićeva posjetila Staru crkvu na Baščaršiji

Srna
Gojkovićeva posjetila Staru crkvu na Baščaršiji

Sarajevo - Predsjednik Narodne skupštine Srbije Maja Gojković izrazila je izuzetno zadovoljstvo što joj se ukazala prilika da tokom njene prve zvanične posjete Sarajevu, posjeti i staru pravoslavnu crkvu Svetih Arhangela Mihaila i Gavrila na Baščaršiji.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što je u sadržajnom programu posjete koji imam, pronađeno prostora da me domaćini upoznaju sa velikim kulturnim bogatstvom koji posjeduju i što su sami, na svoju inicijativu, uključili da delegacija parlamenta Srbije posjeti i ovu srpsku pravoslavnu crkvu", izjavila je Gojkovićeva.

Ističući kako je fascinirana onim što je vidjela, Gojkovićeva je rekla novinarima da će građanima Srbije prenijeti utiske koje je stekla, sve što je vidjela i u čemu je uživala.

Paroh sarajevski Vanja Jovanović upoznao je gošću o vrijednostima koje posjeduje ova crkva, osvrnuvši se i na višegodišnji problem restitucije koji ih muči.

Gojkovićevoj je na poklon uručena fototipija knjige "Sarajevske krmčije" iz 1307. godine, kopija "Krmčije" Svetog Save koja se nalazi u muzeju u Staroj crkvi.

Staru crkvu na Baščaršiji sa Gojkovićevom su obišli i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukičević i predsjedavajući Grupe za susjedne zemlje Parlamentarne skupštine BiH, te poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Nenad Lalić. /kraj/veb/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana