Dodik: Srpska zainteresovana za jačanje Srbije

Srna
Dodik: Srpska zainteresovana za jačanje Srbije

Beograd - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srpska veoma zainteresovana za jačanje i razvoj Srbije i da mu je drago što vidi da sistem odbrane u Srbiji funkcioniše i da su svi predano posvećeni pitanjima stabilnosti same države.

"To je ono što nas u Republici Srpskoj i zanima. Mi hoćemo Srbiju koja je ekonomski jača. To je naš cilj i garancija naše stabilnosti u Republici Srpskoj", rekao je Dodik novinarima, nakon što je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem posjetio Operativni centar sistema odbrane Vojske Srbije na Banjici u Beogradu.


On je naveo da Srpska sarađuje sa Vojskom Srbije u dijelu koji se odnosi na školovanje vojnika u Srbiji.

"Veoma smo zahvalni za priliku koja nam je pružena u tom pogledu, jer srpska komponenta Oružanih snaga BiH popunjava se sa profesionalnim pojedincima i zato je saradnja sa Srbijom i Vojskom Srbije veoma važna za nas i iz tog razloga sam ja tu", naglasio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poželio je svima srećne praznike.

Dodik čestitao 1. maj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je 1. maj - Međunarodni praznik rada svim građanima Srpske i poželio im da ga provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju.
"Samo ekonomski jako i razvijeno društvo može da dovede do pune afirmacije i jačanja prava radnika, socijalne pravde i solidarnosti", naveo je Dodik u čestitki.

Predsjednik Srpske istakao je da su institucije Republike započele reforme u nastojanju da poboljšaju ukupnu ekonomsku situaciju i položaj radnika, koje nikada nisu ni lake ni jednostavne, ali su neophodne kako bi se privukle nove investicije, pokrenuli proizvodni kapaciteti i otvorila nova radna mjesta.

"Nastavićemo započete procese i uložiti dodatni napor sa ciljem prosperitetnije budućnosti svih građana Republike Srpske", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana