Dodik: Očekujem podršku na Saboru

Srna
Dodik: Očekujem podršku na Saboru

Srebrenica - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da očekuje podršku članstva na predstojećem stranačkom saboru i da ponovo bude izabran na mjesto predsjednika stranke.

Dodik je danas u Srebrenici rekao da svi opštinski odbori imaju pravo i mogućnost da predlažu kandidate za Glavni odbor i predsjednika stranke.

On je novinarima rekao da nije upoznat da li je još neko predložen za predsjedničkog kandidata.

“Postoji propisana procedura za izbor članova rukovodstva i predsjednika stranke i ona će na Saboru biti ispoštovana”, rekao je Dodik. 

Sabor SNSD-a će biti održan 25. aprila u Istočnom Sarajevu.

Dodik: Prisustvovaću obilježavanju 100 godina od genocida nad Jermenima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Srebrenici da će, na poziv predsjednika Jermenije, prisustvovati obilježavanju 100 godina od genocida nad Jermenima.
Dodik je rekao novinarima u Srebrenici da je uputio Narodnoj skupštini Republike Srpske tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine, te predložio njeno usvajanje na prvom narednom zasjedanju.

“To smo i ranije predlagali, a sada je upućena inicijativa Narodnoj skupštini i vidjećemo šta će dalje biti. Isto su uradili i Savjet Evrope i oko 20 zemalja svijeta, te čak i oko 40 zemalja SAD”, istakao je Dodik.

Usvajanjem ove deklaracije Narodna skupština Republike Srpske zauzela bi se za poštivanje ljudskih prava i međunarodnog krivičnog prava, ali i podsjetila na nezastarivost zločina protiv čovječnosti i doprinijela borbi protiv negiranja genocida.

Genocid nad Jermenima, poznat i kao jermenski holokaust, odnosi se na prisilnu masovnu deportaciju i smrt više od milion Jermena tokom mladoturske vlasti između 1915. i 1917. u Osmanskom carstvu.

Jermeni svake godine obilježavaju dan genocida brojnim manifestacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana