Đokić: Opozicija da preispita svoje razloge za nedolazak kod Dodika

Srna
Đokić: Opozicija da preispita svoje razloge za nedolazak kod Dodika

Banjaluka - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić razočaran je zbog stava opozicije da odbije poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za sastanak zakazan u petak, 16. oktobra, te ih pozvao da još jednom preispitaju svoje razloge zbog takvog stava.

On smatra da obim tema o kojima bi predstavnici parlamentarnih političkih partija Srpske trebalo da razgovaraju na sastanku kod predsjednika Dodika dostigao takav nivo da po svom karakteru zaslužuje daleko veću, ozbiljniju i neposredniju pažnju stranaka.

Lider SP rekao je novinarima u Banjaluci da se o tim temama koje su značajne za Srpsku treba govoriti na jednom mjestu, bez obzira koliko o njima neko ima različit stav, te da to ne treba da bude prepreka da se "ne sjedne za isti sto".

"Razlozi mogu biti lična sporenja o tome kako oni doživljavaju ulogu i rad predsjednika Republike, ali treba da imaju u vidu da smo se mi, kada smo bili opozicija, redovno odazivali pozivima predsjednika, koji su tada bili iz redova današnje opozicije", rekao je Đokić.

Đokić je naveo da će tako biti i u buduće, bez obzira ko bude predsjednik Republike Srpske ili kako on vrši svoju predsjedničku dužnost.

"Neposredan razgovor, kakav nudi predsjednik Dodik, vrlo je važan i nezamjenjiv vid komunikacije i razumijevanja za politike gdje treba da imamo zajedničke interese", rekao je Đokić.

Đokić je naglasio da ne želi da sve ovo bude shvaćeno kao težnja ka podjelama u Republici Srpskoj, naročito ne kao podjela na istočni i zapadni dio, jer se institucije u kojima vlast na nivou BiH vrše opozicione partije iz Srpske nalaze u njenom istočnom dijelu.

"Zato u interesu suzbijanja te podjele treba da sjedimo za istim stolom", ocijenio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana