Đokić: Najava krivičnog postupka može donijeti nove probleme

Srna
Đokić: Najava krivičnog postupka može donijeti nove probleme

Bijeljina - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je večeras da je bi najava Tužilaštva BiH o pokretanju krivičnog postupka protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika mogla donijeti nove velike probleme u životu svih naroda u BiH.

"Jasno želim da odbacim takvu inicijativu Tužilaštva", rekao je Đokić novinarima u Bijeljini gdje je učestvovao na stranačkom skupu.


On je naveo da krivični postupak protiv predsjednika Dodika, zato što je bio jedan od onih koji je zagovarao i predlagao parlamentu referendum o Danu Republike Srpske, Tužilaštvo pokreće vjerovatno pod uticajem onih političkih krugova u BiH koji žele da razdiru BiH, da je slabe i da u njoj samo komplikuju život svima.

"Oni koji brinu o BiH i koji prema njoj imaju ljubav treba da se opredijele za metod razgovora, dijaloga i dogovora, a ne za sukobe koji počinju na ovaj način ako žele da pokrenu krivični postupak, da hapse ili da prijete predsjedniku i drugim odgovornim ljudima Republike Srpske", rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, svi treba da imaju na umu iskustvo sa prostora bivše Jugoslavije.

"Oni koji su postali disidenti u borbi za drugačije odnose u državi kasnije su postajali nacionalni junaci i pobjednici, a države su se raspadale, tako je završila Jugoslavija", rekao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana