Čestitke učesnicima, vježba pokazala zajedništvo

Srna
Čestitke učesnicima, vježba pokazala zajedništvo

Loznica - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik mislim ocijenio da je današnja taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije "Drina 2016" pokazala zajedništvo, usmjerenost ka cilju i sposobnost da se izbori protiv zla koje pokriva gotovo cijeli svijet.

Dodik je čestitao pripadnicima policije Srbije i Republike Srpske, svima koji su bili uključeni u organizaciju vježbe, posebno ministrima unutrašnjih poslova za uspješno izvedenu vježbu.


"Narod koji ovo gleda mora da zna da i Reppublika Srpska i Srbija imaju osposobljene strukture spremne da uzvrate bilo kakav udarac našem poretku", naglasio je Dodik nakon vježbe.

On je dodao da je zajednička akcija pokazala da ne može da bude ni granica jer ni terorizam nema granica.

"Posebno nam je čast i zadovoljstvo to što smo imali priliku danas ovdje da posmatramo sposobnosti policije Srbije u nastojanju da očuva i odbrani teritorijalni integritet Srbije i, naravno, ljudska dobra i materijalna sredstva", rekao je Dodik.

On je ponovio čestitke upućene svim učesnicima vježbe. "Ovo je bilo zaista dobro, odlično i nadam se da ćemo u budućnosti imati još prilika da usavršavamo naše sposobnosti", naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je svojim prisustvom dao značaj i podršku ovoj vježbi, Vladi Srbije sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu i Vladi Republike Srpske, sa Željkom Cvijanović na čelu, što su obezbijedili sredstva i resuse da se ona održi.

Na graničnom prelazu kod Loznice danas je održana taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije "Drina 2016".

Vježbi su prisustvovali i premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, ministar za rad Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i ostali gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana